Choď na obsah Choď na menu

 

Veľká Fatra.

Chata pod Borišovom, Ostredok, Krížna.

 

ObrázokVeľká Fatra patrí medzi najrozsiahlejšie a najtypickejšie jadrové pohoria Slovenska, kde sa zachovalo mnohotvárne a málo narušené prírodné prostredie. Celé pohorie má vysoký hlavný hrebeň, ktorý sa člení na dve rázsochy - Liptovskú a Turčiansku. Najvyšším vrchom Veľkej Fatry je Ostredok (1 592 m n. m.), ktorý leží v jej hlavnom hrebeni. Z vrcholu je krásny kruhový výhľad.

 

Termín: nedeľa 2. október 2011
 
Trasa:
  1. Vyšná Revúca - Ploská - Chata pod Borišovom - Chyžky - Ostredok - Krížna - Vyšná Revúca (dĺžka 27 km, stúpanie 1520 m, čas 9 hodín)
  2.  
  3. Vyšná Revúca - Ploská - Chata pod Borišovom - Chyžky - Vyšná Revúca (dĺžka 18 km, stúpanie 1040 m, čas 6 hodín)
 
Odchod : Nová Dubnica - námestie 510, Dubnica nad Váhom - SPŠ 520, Ilava - stred 530. Po nahlásení nástupného miesta je možné nastúpiť na ďalších zastávkach po trase (Prejta, Klobušice, Košeca ZŠ, Tunežice, Ladce-Jednota).
 
Predpokladaný návrat : Ilava 1930
 
Cena: 8 €
 
Prihlásenie na zájazd: Zaplatením v Očnej optike na Košeckej ulici v Ilave (tel. 042/4464272). Potrebné nahlásiť miesto nástupu a kontaktné údaje.
 
Upozornenie: Každý účastník je povinný mať uzatvorené poistenie nákladov na zásah Horskej záchrannej služby. Poistenie môžeme vybaviť za vás (pri platbe zájazdu nahlásiť meno, priezvisko, trvalé bydlisko, rodné číslo a poplatok 50 centov).

 Obrázok

 

 

 

 

 

Obrázok

Obrázok