Choď na obsah Choď na menu

Veľký Grič

22. 6. 2024

velky-gric.jpgMilí Tuláci, Radi by sme Vás pozvali na turistický výstup na neodmysliteľnú krajinnú dominantu v blízkosti mesta Handlová Veľký Grič.

 

Tento sopečný vrch patrí do turistami vyhľadávaného pohoria Vtáčnik. Impozantný Veľký Grič je neprehliadnuteľný. Už z diaľky predvádza svoje monumentálne andezitové bralá, ktoré jasne vytŕčajú z okolitého hustého lesného porastu. Spolu so susedným vrchom Malý Grič predstavujú vynikajúci turistický cieľ.

 

Výstup na Veľký Grič nie je až tak náročný. Tým menej kondične zdatným môžu trochu dať zabrať posledné výstupové metre, ktoré sú naozaj strmé. Odmenou vám však budú krásne výhľady, ktoré sa vám naskytnú zo skalnej vyhliadky. Ako na dlani budete mať celú Handlovú a okolie.

 

Turistov milujúcich trochu akčnejšie výstupové trasy určite poteší fakt, že východná stena Veľkého Griču ponúka atraktívnu výstupová trasu, ktorá je zabezpečená technickými pomôckami. Táto trasa nie je veľmi známa, no rozhodne stojí za objavenie a vyskúšanie.

 

Trasa : Handlová - Veľký Grič  - Malý Grič  - Handlová

 

Trasa 1: 17,5 km • 5:59 h mapy.cz 

Trasa 2: (reťaze) 16,5 km • 5:44 h mapy.cz 

Trasa 3: (náučným chodníkom) 16,5 km • 5:42 h mapy.cz

 

Stretnutie účastníkov bude 22. 6. ráno o 6:50 na Autobusovej stanici v Ilave.

 

Odchod : 7:00 smer Handlová.

 

Predpokladaný návrat :  18:00

 

Prihlasovanie u vedúceho akcie : Pavol SIRAŇ, tel. 0908 522 091, email: siroshko@gmail.com, do 20. 6. 2024, aby sme vedeli koordinovať dopravu autami. Pri prihlasovaní na akciu prosím dajte vedieť, kto by bol ochotný zobrať auto. Každý účastník sa akcie zúčastňuje na vlastnú zodpovednosť !